Aandacht voor verstandelijke beperking en kwetsbaarheid

24 september 2022

Onze LVB Raad voor mensen met een licht verstandelijke beperking (lvb) besteedde op 1 september tijdens een bijeenkomst in De Meevaart speciaal aandacht aan het onderwerp ‘kwetsbaarheid. Wat is het? Wat betekent het voor jou? De ervaringen ermee waren verschillend. Van dat mensen je in de maling proberen te nemen tot last hebben van negatieve gedachten over jezelf. 

Onder aanwezigen was ook iemand van het Openbaar Ministerie. Zij vertelde dat relatief veel mensen met een lvb betrokken raken bij criminele activiteiten. Vaak zonder dat ze dit in de gaten hebben of zonder dat ze dit willen. Zij wilde de ervaringen uit de groep horen. Ook vroeg ze advies over wat politie, aanklagers en rechters kunnen doen om mensen met een lvb te helpen.

Webinars

Op 6 september was de start van een webinar-serie van het Expertisenetwerk LVB over ‘Kwetsbaarheid en LVB in de grote stad’. Mireille Buree is lid van de LVB Raad en deelde haar eigen ervaringen met kwetsbaarheid. U kunt dit webinar terugkijken.

U kunt zich nog aanmelden voor de vervolg-webinars op 10 oktober, 10 november en 8 december. Voor informatie daarover of over de LVB Raad kunt u contact opnemen met onze beleidsmedewerker Daan Stremmelaar via d.stremmelaar@clientenbelangamsterdam.nl.